Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام ابراهیمی با بیان اینکه اعتکاف بهترین فرصت برای تمرین سبک زندگی عارفانه و عابدانه است، گفت: این ایام بهترین فرصت است که معتکف تعلقات خاطر را کنار گذاشته و با تعلق صرف به حضرت حجت(عج) راه را برای انتظار زمینه ساز هموار کند.

حجت الاسلام «محمد ابراهیمی» در گفت وگو با خبرنگار مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان اعتکاف را بهترین تمرین سبک زندگی عارفانه و عابدانه خواند و اظهار کرد: این فرصت سه روزه باعث می شود انسان از درگیری های زندگی فارغ شده و فقط دغدغه ارتباط با خدا را داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارتباطی که از مجرای نماز، روزه، ادعیه، ذکر و زیارات می گذرد.

 

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت اضافه کرد: انسان در اعتکاف در بهترین زمان ها (ایام البیض) که از ولادت امیرمومنان(ع) آغاز شده و به وفات حضرت زینب(س) ختم می شود و در بهترین مکان ها یعنی مسجد از روزمرگی ها فارغ شده و با انس و خلوت اولاً سال خود را بیمه و ثانیاً فرصت ارتباط و انس با امام عصر(عج) را برای خود فراهم می کند.

 

حجت الاسلام ابراهیمی با اشاره به آغاز مراسم اعتکاف با ولادت امیرمومان(ع)، تصریح کرد: یکی از راه های ارتباط با امام عصر(عج)، دعاهای حضرت امیر(ع) است بویژه دعاهای حضرت(ع) درباره امام زمان(عج) مثل دعای قنوت ایشان که در آن به فرج امام عصر(عج) اشاره می کنند و اهتمام به این دعا می تواند حلقه وصل امام مهدی(عج) باشد.

 

وی درباره کارکردهای اعتکاف در ابعاد فردی و اجتماعی سبک زندگی منتظرانه، بیان کرد: در بُعد فردی ادعیه، نماز و زیارات را با نیت توسل به امام عصر(عج) و سلامتی و فرج ایشان فارغ از حوائج شخصی به جا آوردن به دستیابی به سبک زندگی منتظرانه کمک می کند.

 

این کارشناس مهدوی اضافه کرد: در بعد اجتماعی هم در ایام اعتکاف می توان با قرائت جمعی دعای فرج، دعای عهد، زیارت شریف آل یاسین و ... نوعی تجدید عهد و بیعت را با حضرت بقیه الله الاعظم(عج) داشت و فرصت تطبیق سبک زندگی هامان با خواسته ها و منویات امام عصر(عج) را فراهم کرد. مهم آنکه این حس و حال به خانواده نیز منتقل می شود.

 

وی با بیان اینکه ادعیه به طور عام و دعای فرج به طور خاص بر خودسازی تاکید دارند، ابراز کرد: انتظار فرج و ظهور منجی عدالت گستر، سبب می شود مشکلات و معضلات روحی اخلاقی کم شود لذا در اعتکاف که فرصت خودسازی است می توان از طریق انس با امام عصر(عج) فرصت حداکثری را در زمینه رفع این مشکلات فراهم کرد.

 

حجت الاسلام ابراهیمی تاکید کرد: انتظار فرج به عمل است همانطور که در روایات تاکید شده انتظار فرج بهترین اعمال است؛ این یعنی کسب فضایل و پرهیز از رذایل اخلاقی؛ وقتی فرد معتکف تعلقات خاطر را کنار گذاشته و فقط به حضرت حجت(عج) تعلق خاطر می یابد، می تواند راه را برای انتظار زمینه ساز هموار کند.

 

حجت الاسلام ابراهیمی با بیان اینکه در روایات تصریح شده «دعا مغز عبادت است»، خاطرنشان کرد: همانطور که بدن بدون مغز کارایی ندارد، عبادات ما هم بدون دعا کارایی و اثری را که باید، نخواهد داشت، با دعا است که می توان اعضای پیکره سبک زندگی را تنظیم و کنترل کرد. لذا در ایام اعتکاف با دعا برای فرج و سلامتی امام عصر(عج) که برترین دعاها است می توان سبک زندگی را دستخوش تحولات مثبت کرد. چراکه رهاورد این توسلات و انس ها آراستگی به صبر و حلم و دیگر فضایل اخلاقی است چیزی که سبک زندگی منتظرانه به آنها نیاز دارد.

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: خبرگزاری شبستان شبستان شهرستان آران و بیدگل آران و بیدگل بیانیه گام دوم انقلاب خبرگزاری ایام نوروز امام جواد اردبیل مراجع و علماء اعتکاف ظهور امام زمان عج سبک زندگی منتظرانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۱۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام صادق (ع) در پی کسب و حفظ قدرت با هر شرایطی نبود

بنی‌عباس در آغاز کار به امام صادق (ع) پیشنهاد پذیرش خلافت دادند اما حضرت خلافتی که از مسیر بنی عباس و آدم‌کشی، جنایت، دروغ و خدعه به دست بیاید را نپذیرفت. این یکی از تفاوت‌های ائمه با دیگران است که دنبال این نیستند که تحت هر شرایطی به قدرت برسند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم سعید طاووسی مسرور، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، در نشستی با عنوان «امام صادق(ع) و مسئله حکومت» طی سخنانی افزایش تعداد شیعیان در زمان امام صادق (ع) و سیره آن حضرت در مواجه با قیام‌های آن دوران پرداخت.

بخش‌هایی از سخنان این استاد دانشگاه را می‌خوانید:

ولادت امام صادق(ع) در سال 80 هجری و شهادت ایشان در سال 148 هجری رخ داد. از سال 83 تا 132، مصادف با دوره بنی امیه و خلفای ستمگری است که البته بعد از هشام، بنی امیه دچار ضعف شده و در سال 132، بنی امیه با کشته شدن مروان حمار ساقط می‌شود.

نکته مهم این است که دوره ضعف بنی‌امیه برای امام صادق (ع) بسیار مغتنم بود چون آنها دیگر نمی‌توانستند فشار زیادی به امام بیاورند لذا امام صادق(ع) هم از سقوط بنی امیه و هم تثبیت بنی عباس، نهایت استفاده را کردند چون فرصت ارزشمندی برای ایشان رخ داد.

گسترش مکتب شیعه در دوران امامت امام صادق (ع)

در زمان امام صادق(ع) تعداد شیعیان زیاد شد در حالی‌که این تعداد مثلاً در زمان امام حسن (ع) کم بود تا جایی که فرزندان آنها حتی امکان ازدواج با شیعه را نداشتند. بنی عباس، سال‌ها از هر راهی حتی راه‌های غیرشرعی و خدعه و نیرنگ استفاده کردند تا بتوانند بنی‌امیه را کنار بگذارند. آنها از روایات نبوی نیز سوء استفاده می‌کردند و حتی شروع به کشتار سادات کردند.

بنابراین لازم است این دشمنان اهل بیت (ع) را به خوبی بشناسیم که البته افراد بی‌سوادی نبودند و بسیاری از آنها از جمله مهدی، هادی و هارون، محدث بودند و برخی از آنها با علما مناظره می‌کردند.

 

کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کارهای اسلامی و جهادی است

 

بنی‌عباس، موقع روی کار آمدن به امام صادق (ع) پیشنهاد پذیرش خلافت دادند اما امام(ع)، خلافتی که از مسیر بنی عباس و از راه آدم‌کشی، جنایت، دروغ و خدعه به دست بیاید را نمی‌تواند بپذیرد چون اگر پیشنهاد آنها را می‌پذیرفت چه جوابی در قبال تاریخ داشت؟ این از تفاوت‌های ائمه ما با دیگران است که قدرت برای آنها موضوعیتی ندارد و دنبال این نیستند که تحت هر شرایطی به قدرت برسند و آن را حفظ کنند.

اگر امام حسن (ع) صلح کرد به این دلیل بود که اگر چنین کاری انجام نمی‌داد تشیع از بین می‌رفت هرچند که برخی از افراد، او را به خوار کردند شیعیان متهم کردند اما این سیاستی مثبت از جانب ایشان بود. بنابراین نباید سیاسی‌کاری به معنای منفی انجام دهیم چراکه واقعیت این است که خلافتی که از مسیر بنی‌عباس به دست بیاید مشروع نیست. از سوی دیگر مردم آماده پذیرش چنین چیزی از جانب امام صادق (ع) نبودند.

قیام‌‌های سادات حسنی علیه عباسیان

بنده تعجب می‌کنم که سر کلاس درس، برخی دانشجویان می‌گویند در چنین شرایطی هدف وسیله را توجیه می‌کند اما شهید بهشتی می‌گوید، با استفاده از پلکان حرام، کسی به پشت بام حلال نمی‌رسد. مطلب دیگر اینکه قیام‌‌های سادات حسنی علیه عباسیان را در آن دوران شاهد هستیم که می‌گفتند اینها دروغ گفتند و خدعه و نیرنگ به کار بردند و اسم اهل بیت(ع) را آوردند و عنوان ما را غصب کردند بنابراین قدرت باید در دست خاندان علی باشد نه آل عباس. البته امام صادق(ع) در قیام‌های محمد نفس زکیه و برادرش ابراهیم شرکت و همراهی نمی‌کند.

 بعد از واقعه عاشورا، برخی گمان کردند تنها درسی که می‌شود از حسین بن علی(ع) گرفت فقط مبارزه مسلحانه است که زیدیه نمونه بارز آنهاست اما مگر امام حسین (ع) در تمام زندگی‌اش فقط قیام مسلحانه داشته است؟ این انسان، 57 سال عمر کرد و بیست سال از آن را در صلح با معاویه بود.

چه کسی گفته است در هر شرایطی باید قیام کرد؟ ما باید ببینیم آیا چنین قیامی، نتیجه‌ای در پی دارد؟ امام حسین(ع) وقتی مشاهده کرد خلافت در حال تبدیل به سلطنت است قیام کرد و شهید شد. بنابراین مسیری که ائمه ما رفتند ادامه فکر و فرهنگ و معرفت حسینی بود اما مسیری که زیدیه در پیش گرفت این بود که در هر حالی باید قیام کرد و این منطقی نیست لذا امام صادق(ع) قیام زید را تأیید نکرده است.

 

اسرار موفقیت امام صادق (ع) در تقویت بنیان‌های وحدت امت اسلام

 

پشتوانه معرفتی در قیام‌ها

خط امام در آن زمان خط قیام نبود در حالی‌که زیدیه می‌گفتند امامی که در خانه بماند و درس بگوید به درد نمی‌خورد. آنها می‌گفتند جعفر بن محمد، اعتقادی به جهاد ندارد در حالی‌که امام صادق(ع) می‌گفتند من به جهاد اعتقاد دارم اما علم خودم را در کنار جهل آنان نمی‌گذارم. در قیام فخ در زمان امام کاظم(ع)، یکصد سید به شهادت رسیدند اما آیا در مکه و در حرم خدا، کسی قیام می‌کند آن هم در مقابل لشکر عباسی؟ بنابراین قیام‌های بدون معرفت، کور و بی‌هدف و سطحی، اثری در پی ندارد.

زمانی که زیدیان وارد قیام شدند از نظر فقهی وابسته به مکتب ابوحنیفه شدند. خود زید می‌گفتند امام صادق (ع) فقط در احکام، امام ماست. آنها در کلام یعنی عقاید نیز وابسته به معتزله شدند چون باز هم از اهل بیت(ع) فاصله گرفتند. پشت هر قیامی باید یک معرفت باشد مثلاً انقلاب اسلامی بر اساس پشتوانه معرفتی ولایت فقیه شکل گرفت لذا موفق شد.

فرض کنید اگر شرایط مهیا بود و امام صادق(ع) در دوران پس از بنی‌امیه به خلافت می‌رسید آن وقت چه اتفاقی می‌افتاد؟ در روایت شریفی از امام صادق آمده است بنی امیه و بنی عباس نمی‌خواهند دین را در جامعه رواج دهند. حال آیا امام صادق اگر به قدرت می‌رسید می‌توانست با استفاده از همان روش‌ها، دین را در جامعه ترویج کند؟ در این صورت چه تفاوتی بین امام صادق (ع) و بنی امیه وجود دارد؟ شیخ صدوق در کتاب شریف «الخصال» این حدیث را نقل کرده است و نکات مهمی هم در آن وجود دارد.

گفته شده آنهایی که بالاترند باید بر آنهایی که پائین‌تر هستند آسان بگیرند و با مدارا رفتار کنند. سپس به این داستان اشاره می‌شود که شخصی مسلمان می‌شود و سپس دوست مسلمانش به او می‌گوید برویم نماز صبح بخوانیم و پس از نماز می‌گوید حالا تعقیبات نماز را بخوانیم، سپس شروع به مباحثه می‌کنند تا اینکه نزدیک نماز ظهر و عصر می‌شود، این روند ادامه پیدا می‌کند تا اینکه نوبت به نماز مغرب و عشاء می‌شود. طرف ناراحت می‌شود و می‌گوید این چه دینی است که شما دارید؟

امام صادق (ع) می‌گوید این گونه نکنید چون باعث می‌شود مردم از دین زده شوند. این کاری است که بنی امیه انجام داده و با شمشیر با مردم سخن می‌گفتند اما ما نباید تصویری خشن از اسلام به نماش بگذاریم. در سکانس آخر فیلم «محمد رسول الله» از مصطفی عقاد که مربوط به فتح مکه است ابوسفیان می‌گوید این پیروزی از قلب‌ها وارد شد نه از دیوارها.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • دهه کرامت، فرصت خوبی برای تبیین ابعاد موج نفرت از جنایت‌های رژیم صهیونیستی است
  • نکته مهمی که در توقیع امام زمان (عج) به شیخ مفید اشاره شد
  • دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند
  • دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند
  • ۴ دهه زندگی مهدی نصیری؛ از کیهان تا بی‌بی‌سی
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • امام صادق (ع) در پی کسب و حفظ قدرت با هر شرایطی نبود
  • تکرار گناه فرصت‌ تعالی را از انسان می‌گیرد
  • سرنوشت‌سازترین لحظه فصل رئال از دید آنچلوتی
  • روزنامه اصولگرا: دختری که از ترس پلیس و به اجبار حجاب می زند، در اولین فرصت، کشف حجاب می کند