Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام اسماعیلی با بیان اینکه ولایت اهل بیت(ع) باطن حج است، گفت: امروز ولی ما وجود مقدس حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه اند و قبول حج در گروی ولایت ایشان است. لذا چه دعایی بهتر از دعای فرج و سلامتی ایشان در جوار کعبه و سرزمین وحی.

به گزارش خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان، بنابر تصریح روایات، میان حج و مهدویت ارتباطی وثیق وجود دارد به گونه ای که از امام به روح حج تعبیر می شود؛ از این رو و با توجه به آنکه در ایام حج ابراهیمی به سر می بریم با حجت الاسلام ابوالفضل اسماعیلی، استاد مرکز تخصصی مهدویت و مدیر حوزه علمیه شهرستان الیگودرز گفت وگویی داشته ایم درباره فلسفه این ارتباط و رهاوردش برای حاجی و دیگران که در ادامه مشروح آن از نظرتان می گذرد:

 

چه ارتباطی میان حج و امام زمان(عج) برقرار است و چرا از امام به روح حج تعبیر می شود؟

 

حج به معنای قصد است و ظاهری و باطنی دارد، ظاهر حج آن است که افراد دارای استطاعت مالی به مکه سفر می کنند به قصد زیارت خانه خدا و باطنی دارد که از آن به «ولایت» تعبیر می شود و امروز ولی ما وجود مقدس حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه اند و قبول حج در گروی ولایت ایشان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنان که از امام صادق(ع) روایت است: «اگر کسی به زیارت خانه خدا مشرف شود اما به زیارت ما اهل بیت(ع) نیاید، فایده ای برای او ندارد.» در واقع «کعبه یک سنگ نشان است که ره گم نشود/حاجی احرام دگر بند ببین یار کجا است».

اگرچه عرفات، سرزمین شناختن است انسان یک روزه نمی تواند به چنین شناختی نایل شود، حاجی در عرفات باید به دنبال امام زمان(عج) بگردد امامی که خود فرمودند: من در آن سرزمین هستم مردم من را می بینند و من آنها را می شناسم اما آنها من را نمی شناسند.

به خاطر دارم در یک گزارش تلویزیونی خبرنگار صداوسیما از حجاج می پرسید که در عرفات از خدا چه می خواهید؟ هر کس حرفی داشت... تا اینکه به فردی رسید که منقلب شد و گفت: فردا چه حالی خواهم داشت در حالی که نمی دانم آیا می توانم با امام ام ارتباط برقرار کنم یا نه؟ او فهمیده بود برای چه آنجا رفته است وگرنه بسیارند آنها که دست شان به خون هزاران نفر در یمن، عراق، سوریه و ... آلوده است اما در حج شرکت می کنند!!

چنان که نقل است فردی از یاران به امام سجاد(ع) در ایام حج عرض کرد: چقدر حاجی زیاد است! امام(ع) در پاسخ او فرمودند: «نه! اینطور نیست.» سپس تصرفی در چشمان آن یار کردند و او دید که فقط چند نفر حاجی واقعی اند و آنها محبت اهل بیت علیهم السلام را در دل داشتند.

... در این میان چه دعایی بهتر از دعای سلامتی و فرج برای او که قرار است بیاید و دنیا را خدایی کند.

 

 

 

نقل است که در نخستین دیدار زائر با کعبه هر آرزویی که داشته باشد، برآورده می شود؛ دعای فرج در این مختصات چه جایگاهی دارد و با توجه به اینکه حجاج بسیاری فرج حضرت حجت(عج) را از خدا طلب کرده اند، چرا هنوز آن وعده محقق نشده است؟

 

فردی خدمت امام زمان(عج) مشرف شد و عرض کرد: پس چرا ظهور رخ نمی دهد؟ حضرت(عج) فرمودند: «مردم نمی خواهند و دعا نمی کنند.»

وی عرض کرد: صدر همه دعاهای مردم، دعای فرج است؛ حضرت(عج) فرمودند: «نه! اینها برای من دعا نمی کنند، بلکه می خواهند من بیایم تا مشکلات شان حل شود».

این یعنی دعای فرج باید برای فرج و گشایش خود امام عصر(عج) باشد، امامی که ما با کمکاری ها و خطاهای مان ایشان را در پرده غیبت فرو برده ایم؛ مثل پدری که به دلیل خطای فرزندانش در زندان است و فرزندان برای رفع نیازهای خود است که برای رهایی او دعا می کنند!

اگر دعای مان را تغییر دهیم و بگویم: خدایا! امام زمان مان را از پسِ پرده غیبتی که در اثر خطای ما ایجاد شده برون آور، قطعاً نتیجه این فرج، فرج ما را نیز در پی خواهد داشت.

پدر وقتی ببیند فرزندان برای خود او و بدون چشمداشت و توقع تلاش می کنند، وقتی از اسارت خارج شود یقیناً با اشتیاق بیشتری برای فرزندان تلاش می کند.

 

 

 

چطور می توان دعای فرج با این کیفیت و نگاه را در میان مردم جا انداخت؟

 

یکی از زمینه های ظهور این است که مردم از وضع موجود خسته شده باشند، وقتی مردم فقط نگاه شان مادی است و از معنویات دور شده اند و صرفاً به فواید ظهور برای زندگی مادی شان نظر دارند، رنگ دعای فرج شان هم واقعی نخواهد بود.

چنان که اکنون بسیاری از دعاهای ما حالت عادت و وظیفه دارد، اما اگر مردم به جایی برسند که نگاه شان از سر نیاز واقعی به امام باشد و آنها که اهل قلم و سخن اند بتوانند این را به مردم القاء کنند که دعا برای فرج یعنی فرج در همه چیز آنگاه تاثیر دعاها نیز متفاوت خواهد شد؛ باید تشنگی در مردم ایجاد شود تا دعاها واقعی شود.

از آیت الله بهجت شنیدم که در شب مسابقه بین ایران و آمریکا در جام جهانی 1998 فرمود: آسمان بر هم ریخت آنقدر مردم از ته دل دعا و نذر و نیاز کردند؛ اگر اینطور برای امام زمان(عج) دعا کنند امام عصر(عج) می آیند.

باید صاحبان قلم و بیان برای واقعی کردن این نیاز کار کنند.

 

 

 

با توجه به اینکه انتظار عمل است نه حالت صرف روحی معنوی، برای آنکه این دعاها و احساس نیاز ما از جنبه نظر به عمل منتظرانه تبدیل شود، چه باید کرد؟

 

«منتظر» به کسی می گویند که وضع الان اش، شبیه زمان ظهور باشد، یعنی اگر می خواهیم منتظر باشیم و جزء منتظران به شمار برویم و از ثواب و پاداش منتظران بهره مند شویم، باید طوری در خود اصلاح و تغییر ایجاد کنیم اعم از پوشش، روابط فردی و اجتماعی و ... که اگر حضرت مهدی(عج) تشریف بیارند، خواهیم بود اگر اینچنین شد، ما به حضرت صاحب الزمان(عج) نزدیک می شویم.

تاکید بر دعاهای فرج هم برای این است که بدانیم ما منتظریم و امامی هست که ایشان نیز منتظر حرکت و آمدن ما است؛ ایشان هستند این ماییم که نشسته ایم و لذا باید اصلاح را از خود آغاز کنیم و آن را به دیگران و جامعه تسری دهیم.

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: مجلس سوریه کنکور۹۷ کنکور سراسری مذاکره با آمریکا اردبیل خراسان جنوبی روزنامه روزنامه های ورزشی کانون های مساجد حج سبک زندگی منتظرانه منتظران ظهور مهدویت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۹۴۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیرازی‌ها به دادگاه عالی ورزش شکایت می‌کنند/ تیم مهمان نباید تاوان برگزار نشدن بازی را بدهد

ایسنا/فارس سرمربی تیم فوتبال فجرشهید سپاسی به ناعادلانه بودن رای کمیته انضباطی در خصوص دیدار برگزار نشده این تیم مقابل استقلال ملاثانی تاکید کرده و می‌گوید اگر این رای اصلاح نشود، به داداگاه عالی ورزش شکایت خواهد کرد.

دیدار تیم‌های فجرشهید سپاسی شیراز و استقلال ملاثانی از هفته بیست و هشتم لیگ دسته اول فوتبال کشور که قرار بود روز یکشنبه، ۲ اردیبهشت در ورزشگاه غدیر اهواز برگزار شود، به دلیل باز نشدن درب‌های این ورزشگاه به روی دو تیم، برگزار نشد. 

چند روز پس از این اتفاق عجیب، کمیته انضباطی بیانیه‌ای صادر کرد و در نهایت رای به برگزاری مسابقه در استانی به غیر از خوزستان داد.

باشگاه فجرسپاسی بلافاصله نسبت به این تصمیم واکنش منفی نشان داد و خواستار برقراری عدالت شد. فجری‌ها اعتقاد دارند که به دلیل ناتوانی باشگاه میزبان در فراهم کردن شرایط برگزاری مسابقه، باید نتیجه بازی سه بر صفر به سود تیم شیرازی اعلام شود.

سرمربی تیم فجرسپاسی در این خصوص به خبرنگار ایسنا گفت: عجیب است که کمیته انضباطی، باشگاه استقلال خوزستان را مقصر دانسته است. مدیرعامل استقلال خوزستان یک روز پس از آن اتفاق، مصاحبه کرده و گفته بود: «ما نامه زده بودیم و گفته بودیم که استادیوم غدیر را به استقلال ملاثانی نمی‌دهیم‌. اسنادش هم موجود است.» بنابراین استقلال ملاثانی که می‌دانسته زمین را به این تیم نمی‌دهند، مقصر است.

مهدی رجب‌زاده افزود: با توجه به اسناد و مشاهدات، رای این بازی باید به نفع تیم ما صادر می‌شد. جالب است که کمیته انضباطی استقلال خوزستان را مقصر و جریمه کرده است و هزینه‌های تکرار بازی را هم بر روی دوش استقلال ملاثانی گذاشته است. اگر استقلال خوزستان مقصر است چرا هزینه‌های بازی را استقلال ملاثانی باید بدهد؟ و اگر استقلال ملاثانی مقصر است چرا این تیم را بازنده اعلام نمی‌کنند؟

این ملی پوش سابق با تاکید بر این نکته که باشگاه فجر به حکم کمیته انضباطی اعتراض دارد ‌و پرونده را به کمیته استیناف خواهد برد، بیان کرد: از اعضای کمیته استیناف که انسان‌های محترم و شریفی هستند توقع داریم که اگر حق فجرشهید سپاسی پیروزی ۳ بر صفر است، ۳ امتیاز را بدهند و به‌دنبال تکرار بازی نباشند. استقلال ملاثانی به هر دلیلی نتوانسته میزبانی کند و تیم مهمان نباید تاوان برگزار نشدن بازی را بدهد.

رجب‌زاده با بیان اینکه ممکن است پرونده این بازی را به دادگاه عالی ورزش بفرستد، گفت:  اگر این پرونده به دادگاه عالی ورزش برود، آنها کاری به باشگاه استقلال خوزستان نخواهند داشت. دادگاه عالی ورزش می‌گوید استقلال ملاثانی به‌عنوان میزبان، باید شرایط را فراهم می‌کرده و نتوانسته است. آنها دنبال شخص سوم نیستند.

سرمربی فجرسپاسی در پایان گفت: باشگاه لایحه را نوشته و به کمیته استیناف تقدیم خواهد کرد و امیدواریم آنچه را که حق است اجرا کنند. اگر هم حق با ما نیست، باید ما را متقاعد کنند. از کلیه مسئولان استان هم توقع داریم پیگیری کنند و حق فوتبال استان را بگیرند. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • طنین نوای لبیک حجاج در حسینیه امام خمینی(ره)
  • پیگیری یک دغدغه/تجهیز زمین ورزشی روستای گوروی بشاگرد در ایستگاه آخر + فیلم
  • (ویدیو) تعبیر خواب شهرداری زاکانی برای پارک‌های تهران
  • وارد نشدن خسارت به گندم کشاورزان خوزستانی در مراکز خرید روباز
  • شیرازی‌ها به دادگاه عالی ورزش شکایت می‌کنند/ تیم مهمان نباید تاوان برگزار نشدن بازی را بدهد
  • پیش بینی قیمت دلار ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟
  • شیوه رفتاری امام صادق (ع) بهترین الگو برای تقریب مذاهب است
  • چشم انتظاری تاریخ بر بالین ریسباف پیر؛ رویای اصفهان تعبیر می‌شود
  • گوشه‌هایی از مراسم پرفیض دعای ندبه در امامزاده بهلول (ع) خوی + تصاویر
  • معلمان بهترین الگو برای دانش آموزان خود باشند